chios

underbart

Publicerad 2011-04-25 18:50:59 i Allmänt

Vilket väder!! Underbart att leva just nu!! :-)

Idag har vi varit ute hela dagen....efter frukost for vi till hamnen för att mata fåglar men inga fåglarna fanns att tillgå. Fick senare veta att de har farit iväg för att göra bon, lägga ägg och bli mamma och pappa. Kanske vi får se små dunbollar längre fram?
   Sen for vi upp till elljusspåret och dess lekplats med tillhörande linbana. Den är skoj! Lekte där en stund och sen plockade vi en bukett vitsippor och gick hem till mor och far för lite lunchäta. Fiskgratäng/potatis och mango till efterrätt. Gott!
På em kom dom hem till oss och då var vi ute och gjorde nytta i trädgården resten av dagen.
Ett besök vid bäcken och dyngsura nedre delar av barnen avslutade det hela. Nu sitter dom och ser på tv och är nog ganska trötta, de lär nog somna gott ikväll. Jag med!

Imorgon är det jobb på ABB som gäller, detta är sista veckan, sen är jag arbetslös igen. Bläää!

sovstilar

Publicerad 2011-04-23 20:00:55 i Allmänt

Jag måste bara få visa hur min kära dotter kan sova när hon väl däckar. Ni som känner henne vet ju hur hon kan vara....duracellkanin x 2 ....hon kan gå i högvarv gaaaanska så länge men när hon väl "slår av", då gör hon det ordentligt. ;-)


Orkar inte läsa klart.....


Efter lek-och-buslandet i örebro....

 

Ute på altanen en sommardag....


Hemma hos mormor&morfar efter lek....

ledigt

Publicerad 2011-04-22 08:41:47 i Allmänt

Nu har jag äntligen pluggat klart. Underbart! Nu kan jag släppa den molande pluggpressen som hela tiden har funnits medvetet eller omedvetet. Jag har fortfarande inte riktigt förstått att det är över men snart så släpper det helt. När jag kommer hem från jobbet på ABB så kan jag bara skita i plugget och umgås med mina barn på ett avslappnat sätt och bara vara.....Gud, så skööööönt!!!

Vädret som råder nu finns det inget att klaga på, det är så ljuvligt när det inte är för varmt utan jag kan göra saker utan att må dåligt (jag tål inte för hög värme). Denna årstid är min solklara favorit, helt klart, jag skulle vilja ha det såhär mycket längre. När blommorna kommer upp ur jorden, träden börjar få knoppar och vattnet porlar i bäcken. Me like!!

Snart ska jag och Frida iväg och mata fåglarna i hamnen. En favoritsysselsättning!


Jag, förra sommaren.

 


Flickorna med sina älskade svambobballonger (förra sommaren).

Vår!

Publicerad 2011-04-16 17:29:02 i Allmänt

Nu är det den bästa tiden. Vår!! Jag älskar att vara ute just nu. Idag har det varit helt perfekt (förutom att det blåste lite väl mycket emellanåt). Lagom varmt och knopparna börjar komma upp i rabatterna. Me like!!
Tussilago, blåsippor och t.o.m. vitsippor har kommit. Och det näst bästa av allt, man slipper alla insekter (fästingar, mygg, knott, getingar). Såhär skulle det vara länge men tyvärr så går denna årstid fort när den väl kommer så snart är det sommar (inte fel det heller).... :-) Jag passar på och njuter iaf.

Idag var jag på loppis på fm. Jag gjorde några klädfynd men annars var det ganska tunnt med stånd, inte alls som de andra gångerna. Snart så drar utomhussäsongen igång och då blir det loppis på 2 ställen varje lördag. Kul!

Resten av dagen har vi varit ute, bortsett från ett kort lunchbreake. Vi kom in ca 16.30 så vi kommer nog alla att sova gott inatt. Detta fina väder ska visst hålla i sej ett par dagar, det är härligt. Tjejorna har lekt mycket och gungat. Sen har vi pyntat våran syrénhäck med påskfjädrar, den blev så tjusig. Vidare har vi plockat påskris till farstukvisten samt varit vid ett vattendrag och kastat lite sten. Det är tydligen jätteroligt!

Snart så är det kvällsmatdags...köttbullar, potatis och hemgjord gräddsås står på menyn.
:-)

Söndagmorgon.

Publicerad 2011-04-10 08:19:03 i Allmänt

Idag vaknade Frida kl 6.30 så några sovmorgnar är det inte tal om. Jag fick dock ligga kvar i sängen en liten stund och dra mej (om man bortser från de 5 ggr som jag blev tvungen att kliva upp för diverse "ärenden" som F ville att jag skulle göra). Jag får väl sova när jag blir gammal.
Senare idag ska jag och frida följa med kusin jens på lite cashing igen. Nu är ju snön borta så skatterna borde vara lättare att hitta nu. Hoppas på tur!

Igår började Kribbe sitt nya jobb på allvar. Han är iväg på sin första tågresa och de skulle fara heeeela vägen till Avesta. Men det tar tid för de åker bara i 30 km/timmen, med andra ord, de kryper fram. Men kul för K att få göra nåt nytt i livet.

Imorgon ska vi med frida till hennes psykolog för fortsatt utredning. Hon skulle göra nåt nytt "test" på henne. Om jag ska vara ärlig så hoppas jag vi hamnar på Hab eller nåt annat ställe för den här pågående utredningen är inte bra. Ett skämt skulle jag nog vilja kalla den.

Igår var jag till Räfsnäs och tittade på hopptävlingar en liten stund. Jag hann se en klass och det var ponniernas tur. Åhh, vad jag saknar detta.....att vara på en tävlingsplats en hel dag, det är så kul. Har jag tur och det löser sej med kribbes jobb så kanske jag kan följa med Lena på nåt evenemang framöver. Vill det så gärna!!

Snart ska vi bege oss ut, ungarna ska leka och jag ska kratta löv. Bäst att passa på när det inte stormar ute.

Dagens visdomsord

Publicerad 2011-04-05 15:52:32 i Allmänt

När livets vindar blåser, bygger vissa vindskjul
medans andra bygger väderkvarnar.



Vårpromenad

Publicerad 2011-04-04 19:09:04 i Allmänt

Är nyligen hemkommen från en långpromenad med Kribbe och barnen. Vi satte dom i varsin vagn och sen begav vi oss iväg runt söppenmyren/väderbacken. Vi var ute i 2 timmar och det var helt ljuvligt ute. Detta ska vi göra om ofta!!


Översvämning vid nya vägen till väderbacken.





Fåren vid väderbacken.


Sandra och Frida vid fåren.


Kossorna vid väderbacken.


Kribbe på promenad över söppenmyren.


Fint fiskevatten.




Gångstråk vid Söppenmyren.


Ljuvligt vårtecken.


Ser ni tussilagon? Aldrig har väl en blomma gjort mej så glad som idag! Våren är här på riktigt!!

Tjipp.

Publicerad 2011-04-04 15:44:50 i Allmänt

Förra veckan var jag ut till Lena och stallet. Det var väldigt länge sen sist men jag har haft fullt upp. Nu tyckte jag dock att det var nog så jag tog en fm "ledigt" åt mej själv. Det var välbehövligt kan jag lova för är det något som gör en lugn i själen så är det "hästlivet". När jag kliver in i stallet då stängs StressochjäktAnna av och in kliver en lugn och avkopplad Anna istället. Det är så gudomligt att vara i stallet, ett måste helt enkelt. En gång hästtjej, alltid hästtjej!!
Tack Lena för att jag får vara med dej och hästarna!!














födelsedag

Publicerad 2011-04-03 13:38:12 i Allmänt


Grattis!!
Idag fyllde gubbskrutten aka Kribbe 39 år. Vi väckte honom med skönsång, paket och en kopp te. Han fick en tröja av mej och egenhändigt gjorda paket av tjejorna.
Svärmor&svärfar var förbi och fikade och gratulerade sonen deras.
Igår fick han en god middag på Chinatown i present av mej. Vi valde Black&White båda två, det är så gudomligt gott. Mycket mat och bra service får man också. Rekommenderas varmt!!


Kribbe blåser ut ljusen på tårtan. De var mycket viktiga tyckte barnen.



Tårtan som bestod av vaniljsås och bananer samt grädde och jordgubbar på toppen.
Sandra försökte skriva Kribbe 39 år men det var lite svårt.

Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela