chios

full rulle

Publicerad 2011-01-31 20:16:06 i Allmänt

Idag har det gått undan. Klev som vanligt upp kl 7.00, iväg med barnen till dagis kl 8.00.
Sen åkte jag och jobbade till kl.12. Men inte inom vården utan hos min syster som jobbar på arkivet/ABB. Spännande var det och roligt att se hur hon har det på jobbet. Det hanns inte med så mycket för tiden rusade iväg men ett par kartonger med pärmar sorterades iaf och lite annat smått och gott. Jag ska jobba där till och från när syster behöver hjälp, kul att göra nåt helt annat. 

Plugget fortsätter som vanligt, jag väntar bara på att få ut studiehandledningen för "hemsjukvård". Det är knepigt med att få VG tycker jag. Jag måste vara trög som inte får till det. Det som fattas är att jag ska analysera mera på diskussionerna i arbetena. Jag tycker själv att jag gör det men tydligen inte. Det blir säkerligen G på alla kurser denna termin. Men, men jag får vara glad för det..... :-)

Imorgon ska jag till tandläkaren för att "sanera käften". Jag har en tendens att få tandsten och påföljande inflammation så imorgon blir det bedövning och allt för det gör såååå ont när hon ska in i tandköttet och gröta runt. Och billigt är det ju också........ Där rök mina ihoptjänade extrapengar som jag hade tänkt att spara till nåt vettigt. *Bläääää*

kalender

Publicerad 2011-01-29 13:38:30 i Allmänt

Här kommer bilderna på min personliga kalender. Man kan få den utformad precis som man vill när det strl, färger och innehåll. Skitbra! 225:- (inkl frakt) kostade min och den är liten i strl. Sen finns det mellan och stor också.
http://www.personligalmanacka.se/







Äntligen Fredag

Publicerad 2011-01-28 09:57:10 i Allmänt

Just nu ligger jag i sängen med laptopen på benen. Har även ätit frukost liggandes såhär. Lyx på hög nivå, men är det fredag så ska det vara det hela dagen lång.

I Onsdags var jag till väderbacken och pratade med Jenny om att rida nån lektion för att testa på hur mycket jag klarar av såhär på ringrostiga dagar. Det gick bra att hoppa in nån gång om jag ville och det vill jag såklart. Vi får se när det blir av.....tiden ska infinna sej också.
   Igår var jag åter till väderbacken fast med Frida denna gång. Hon ville ju också få klappa på hästarna så då åkte vi dit. Lilla shettisen Rosa (?) var perfekt att klappa på, hur snäll som helst. De större hästarna hade hon dock respekt för, speciellt när de ville snusa/pussa på henne. Det finns en häst som heter Giliana (?) som jag gillar mycket. Hon är höööög men har väldigt snälla ögon och tycker om att "prata". Kanske jag kan få rida henne nångång? :-)

Idag efter dagis ska vi åka till IcaMaxi i Brlg och storhandla. Vi brukar göra det när vi har fått lön, jag älskar den affären. Mycket bättre än lilla Ica här i byn. Speciellt frukt/grönsaksdisken är 100 ggr bättre, för den är ganska så dålig här hemma. Men jag handlar nästan alltid här alla andra dagar, man är väl lite av en stammis. ;-)

Sen ikväll blir det väl fredags*** (usch, gillar inte det ordet) som för alla andra. Let´s Dance och nåt gott att äta.
Ni då, hur brukar ni göra på fredagar? 

Datorkrasch

Publicerad 2011-01-26 14:09:44 i Allmänt

Som rubriker lyder så har våran stationära dator kraschat och K vet inte än vad det är för fel. Processorn var det inte upptäckte han när han hade köpt en ny för 1200:-...... *Surt sa räven*
Så nu sitter jag med den bärbara i knäet och skriver. Vi får se om jag lär mej att lägga in bilder i denna också så att inläggen blir lite roligare.

Plugget går bra, jag fick ett VG på sista inlämnade uppgiften och då blir jag självklart extra sporrad att läsa.... Kul! :-)

Idag ska jag till röda korset i söderbärke med mamma och sandra. Hoppas vi gör några fynd. Som fattig student så är RK, loppisar och tradera mina bästa vänner (när det gäller kläder alltså).....

Sen ikväll ska jag till väderbacken, dels för att titta när syrran rider och dels för att fråga Jenny om jag kanske kan få hoppa in i syrrans grupp nån gång bara. Jag måste få testa att rida en dressyrlektion för att se om jag klarar av det överhuvudtaget. Det var jättelängesen jag red dressyr (på riktigt så att säga). Ta nåt litet skutt vore inte heller helt fel nångång framöver.... Vi får se vad som händer! 

Idag tittade solen fram och det är helt underbart. Det var kallt hela dagen men det gör inte så mycket när solen är framme. Jag blir då gladare och piggare av det iaf. 

Nu ska jag ta mej en banan och sen ladda för att hämta barnen på dagis... *det är inte favoritsysslan precis*

Kram och hej! 

Ridtur i skogen

Publicerad 2011-01-22 16:40:03 i Allmänt

Igår var jag till Lena och stallet. Gjorde iordning Dolche och sen begav vi oss i väg. Jag på Dolche och Lena promenerade med Naemi. Vi tog "ätarstigen"-rundan och den tar ca 45 minuter.
Det var underbart vinterväder så det var en bra ridtur. Fint väder, pigga och glada hästar och en rolig "tjatstund" med Lena.
Välbehövligt för kropp och själ. :-)

Dolche i stallet.


Naemi


Skogen


Dolche och jag


Lena och Naemi


Härligt vinterväder


Väntar på tåget


Jag och Dolche "poserar". Lite svårt att stå still.


På väg ner till stallet igen


Grapefrukt.

Publicerad 2011-01-20 10:12:27 i Allmänt

Men hur svårt är det att hitta på en vettig rubrik? Väldigt svårt tydligen om man tittar på mina.....

Ett litet snabbinlägg innan vi ska iväg till Falun jag, frida och morfar....

Sitter och äter min andra frukost. Grapefrukt och kaffe. Jag skulle kunna äta jämt för jag känner nästan aldrig några mättnadskänslor, jag blir bara stinn i halsen.

Idag fick jag min personliga almanacka och den var jättefin. Rekomenderas varmt. Bild kommer!

Vet ni vad jag har svårt för? Trångsynta människor som inte kan "tänka utanför ramen". Think outside the box.

Soligt.

Publicerad 2011-01-19 14:50:08 i Allmänt

Idag har det varit soligt ute och det är välbehövligt. Lite piggare blir man allt. :-)

Denna eftermiddag har jag pluggat lindrande vård. Just idag om historik, lagar och fallbeskrivningar. Undrar hur många sådana jag har gjort hittills?

Imorgon ska vi med Frida till Falun och logopeden. Hennes hörsel var ju felfri så vi får se vad logopeden har att säga om F´s uttal och prat. Spännande!

Lunchen innehöll hemmagjorda köttbullar samt hemmagjort mos + kokta grönsaker och jag tror att det blir korv stroganoff + ris till kvällen.

Jag längtar tills på fredag av många anledningar! :-)

Sandra


Frida och jag




trött

Publicerad 2011-01-17 16:10:40 i Allmänt

Idag är det töväder och iom det så blir det vansinnigt halt. Att ta en promenad idag är förenat med "rejäl-trilla-omkull-risk" så jag avstår gärna. Får se om jag kommer iväg till gymmet imorgon istället, ska iaf försöka.

Plugga (lindrande vård) har det blivit idag, jag har gjort ett arbete nästan klart, det är "bara" diskussionen kvar.
Nu när jag med gott samvete kan lägga plugget åt sidan en liten stund då kommer huvudvärken istället. *Suck*
Hoppas att Iprenen hjälper.....

Snart är det dags att halka ut från gården för en tripp till dagis och hämta vildbasarna. Slut på tystnaden och lugnet med andra ord. Kvällsmat idag får nog bli risgrynsgröt samt kokt ägg tror jag. *Lat idag*

Söndag

Publicerad 2011-01-16 14:34:41 i Allmänt

Idag har jag jobbat mellan 7-13 vilket jag tycker är jätteroligt. Jag trivs som fisken i vattnet. :-)
Nu har Sandra åkt till mormor och morfar för att hjälpa dom att laga mat och sen kommer vi andra till 17.00 för att äta lite. Äta mormors goda mat!
Lite slappa till kvällen med Solsidan och Time Out. Bra program det där..... :-)

Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela