chios

suck

Publicerad 2011-10-31 07:38:49 i Allmänt

Jag är sååå glad att jag skrev kanske i förra inlägget för drömmen får fortsätta att vara en dröm. Det var såååå nära men den föll på målsnöret. Usch, jag känner mej så besviken och lite ledsen faktiskt för alla inblandade!


Annars så har helgen varit fullspäckad men väldigt rolig. Jag tycker det är så härligt att ha släkten här, vi känns som en enda stooor familj. ;-)
Frida har fyllt 5 år. Hon är stor tjej nu, tänk vad tiden går. Mycket presenter från både familj och kompisar samt mååånga kakor och lite glasstårta.
Nu är det höstlov, vad ska man då hitta på? Aktiviteterna som finns verkar vara mest för de större barnen. Några tips och ideer??



Tjejorna med sina fina käpphästar (som jag och syrran fick när vi var små). Min hette Carino och syrrans hette (tror jag) Black Beauty.

wihoo

Publicerad 2011-10-26 20:59:23 i Allmänt

Hej svejs!
Dagarna lunkar på som vanligt.

Är arbetslös fortfarande men har skrivit iordning mitt CV/personligt brev. Häromdagen sökte jag 3 jobb och efter ca 5 minuter hade jag fått ett svar, Eventuellt-om-när de behöver vikarier så hör dom av sej. inspirerande, verkligen.
Men dagen efter var det ett jobb som ville ha en teleintervju med mej...så där får vi se vad som händer! :-)
Är det någon som vet någon som har ett jobb (kortare, längre, vikariat...etc)...Hör av dej!

Till helgen som kommer fyller våran älskade unge Frida 5 år. Tiden går fort må jag säga. På lö blir det  kalas med släkten (både på min och kribbes sida) och på söndag ska hon ha kalas för ett par kompisar. Det ska bli skojsigt hela helgen. :-)



Jag måste få berätta (jag är så förväntansfull) att en av mina (realistiska) drömmar är kanske på väg att slå in. Hi,hi,hi..jag är sååå glad!
Jag berättar efteråt vad det är men det handlar om mitt stora intresse iaf. :-)

Glass.

Publicerad 2011-10-17 12:52:08 i Allmänt

Ville bara berätta att igår invigde vi våran glass-maskin (inköpt i somras)....Ibland tar det lång tid att få tummen ur. ;-)
Iaf så gjorde vi jordgubbsglass och den blev god. Inte tillräckligt god enligt mej för jordgubbarna var frysta/köpta. Det kändes på smaken tyvärr. Nästa gång ska jag göra med "färsk" smaksättning, typ apelsin, nötter, choklad eller varför inte riktig vaniljglass med vaniljstång? Mums!
Maskinen rekommenderas dock för glassen blev klar på ca 30 minuter, lite skillnad mot i frysen då den kan ta timmar att få klar.



Glassmeten snurrar runt i maskinen.


Klar.

loppis idag.

Publicerad 2011-10-15 08:59:02 i Allmänt

God morning!

Ytterligare en kall morgon med minusgrader utomhus och +17,8 inomhus. Jag har gett mej attan på att inte sätta igång värmepumpen förrens 1 november så nu är det elda som gäller. Dosan till pumpen funkar ändå inte så vi har inte så stort val egentligen.... ;-)

Häromdagen så bytte vi bil...opeln byttes bort mot en Jeep Cherokee. Jag älskar den redan, vilken underbar bil. Den blir perfekt i vinter när det kommer att vara oplogat allt som oftast i våran by. Speciellt på morgnarna när man ska iväg till skola/dagis/(jobb), bara tuffa iväg. Perfekt! Vi har döpt den till Jeepen Helge!

Idag ska jag iväg på loppis i folkets hus för inomhussäsongen har börjat. Det var visst fullbokat redan i våras har jag hört, så jag hoppas på att göra nåt litet fynd iaf. Vinterkläder till barnen kanske eller en gosig kofta till mamman. :-)

Nu har vi äntligen fått en ny tid till habiliteringen. Den 2/11 ska vi dit på en utredning. 3 timmar ska vi vara där, det ska bli intressant att se hur länge F står ut med det. Busfian våran! ;-) Hoppas de kommer fram till något så hon kan få hjälp. Hon har även börjat gå hos en talpedagog på dagis. Hon verkar vara bra och F gillar henne. Där får hon gå betydligt oftare än hos Logopeden/Falun. Bra det!



Spralliga Busfrida!

dagen som gått

Publicerad 2011-10-06 20:48:37 i Allmänt

Mina rubriker är hemska, jag vet det, men de är inte så viktiga enligt mej. De måste dock fyllas i annars går det inte att posta inlägget.
Jag försökte göra ett inlägg från k´s mobil (som jag har lagt beslag på pga wordfeud) men det gick då inget vidare. Jag är inte så värst teknisk förstår ni. ;-)

Annars idag har jag hunnit med litegrann iaf. Jag har dragit upp stolp som pappa fixade till hallonhäcken med. Bättre att de gör nytta där än ruttnar sönder runt det som en gång var en hästhage. Vem vet, det kanske aldrig blir nån hage igen...nästa år ska marken dock röjas/piffas upp.
Vidare så har jag dammsugit/torkat köksgolv, sågat/kvistat sly, tvättat, plockatx711 ggr, gjort pölsa/potatis/kokta-färska-rödbetor, umgåtts med barnen samt bakat muffins som barnen garnerade så fint med strössel.

Nu är det kväller och jag sitter här med mobilen bredvid mej. Jag har blivit besatt....av wordfeud. Skitskoj spel och ett bra tidsfördriv (ibland iaf). Lite jobbigt bara att det inte är min telefon (än så länge) men jag ska se till att jag får beslagta den en vacker dag när prylgalningen i familjen har råd att köpa sej en nyare iphone. :-)





Onsdag

Publicerad 2011-10-05 12:49:36 i Allmänt

Idag har jag haft sovmorgon. Vaknade självklart när barnen klev upp vid 7, men efter att sambon hade skjutsat sandra till lekis så lade jag mej igen. Men guuuud så skönt det var, jag sov till 10.30.....och vakande utan huvudvärk faktiskt. Annars när jag sover för länge så brukar jag känna mej ordentligt mosig efterråt men inte idag. Kanske det är "drinkarna" som gör susen.... eller hur Ullis... ;-)

Snart är det dags att hämta sandra, hon går på lekis mellan 8-13....sen blir det väl full rulle.
Det ska väl städas, grejas ute på gården, storhandlas samt att jag ska försöka klämma in en promenad också. MÅSTE börja röra på mej mer för vågens digitala siffror går knappast neråt om man säger så.
Karaktären är som sagt inte så stor i den Granbomska kroppen/skallen....det har den aldrig varit förutom när jag slutade röka. DET är jag förbaskat stolt över att jag klarade!!

ziperall

Publicerad 2011-10-04 17:26:37 i Allmänt

Hejsan.

Nu är det höst/oktober och det är härligt på sätt och vis. Alla årstider har sin tjusning. Det som "skrämmer" mej lite är mörkret. Det kan vara mysigt till en början men efter jul/nyår har då iaf jag tröttnat. Då vill jag ha ljuset tillbaka men då går det såååå sakta....våren känns långt borta när man längtar efter den.

Jag vill ha en ziperall/one piece. Tänk när kylan sätter in, att då bara krypa in i en sån och sen mojsa ner sej i tv-soffan. Lovely! Synd bara att de är så dyra... :-(...  Kostar runt 1000-lappen.

Bild lånad från onepiece.com


I förmiddags var jag hos Ullis och fikade/snackade strunt. Lilian var också där, längesen vi sågs så det var riktigt kul. Lite kaffe och nybakad (urgod) sockerkaka bjöds det på. Där rök karaktären åter igen (den är inte stor ska ni veta).

Ikväll ska jag, Jens, mamma och pappa ha en spelkväll med lite frågesport och galenpanna. Det ska bli riktigt skojsigt och hoppas jag vinner. ;-)

Denna vecka har jag inget jobb, men hoppas på bättre tur nästa vecka. Jag vill verkligen få jobba, dels för den sociala biten/lönen men även för att jag tycker det är så himlans skoj. Jag tycker det är kul att få lära mej mer och mer eftersom jag fortfarande är "grön". Att utvecklas är nyttigt. :-)



Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela