chios

skittråkigt

Publicerad 2012-03-31 18:19:39 i Allmänt

Måste ju säga att det är otroligt inspirerande att skriva i denna blogg. NOT!
1 läsare per dag på en hel vecka!
Varför skriver jag egentligen, den som läser kan ju lika gärna avslöja sej så kan jag lyfta luren och ringa istället.
Så kan jag lägga ner denna blogg.....
Så känns det faktiskt. Är det mor&far som läser varje dag....eller nån kompis...vem,vem,vem...?

Fy

Publicerad 2012-03-30 17:40:20 i Allmänt

Jag är så trött, trött och åter trött. Jag är så less på det, jag vill också få vara pigg nångång. Jag dricker Fitline(vilket jag inte har råd med egentligen) men just för tröttheten hjälper den inte!! Blodsockret och hungersuget har dock blivit mycket bättre. Idag började jag ta lutein också, det ska hjälpa mot torra slemhinnor. Kanske jag slipper näsblodet och de torra/svidiga ögonen snart. Hoppas! Även andra bitar kanske blir hjälpta också. Inte en dag försent!

Ska det vara såhär??!! Jag orkar inte med det..,.bara att tex dammsuga känns som ett stort hinder man ska över. Jag äter bra(tycker jag), lägger mej tidigare och tidigare, är ute så mycket jag kan och motionen får jag i stallet. Men icke! Vad f-n ska jag göra???!!! Nåt tips??????

gillersklack

Publicerad 2012-03-28 15:50:56 i Allmänt

Snart är det påsklov och då vill jag och sandra åka till gillersklack och bada. Perfekt ställe för en barnfamilj.
Gillersklack ligger mellan grängesberg och kopparberg.
Vi var där även på sportlovet med familjen furunäs. Skitskoj var det!



Framme, bild från parkeringen.


Vidunderlig utsikt, det ligger högt upp.


Molly, Sandra, Tuva och Maja. Redo att bada.


Karta över området med slalombackarna.etc.


Sandra i badet.


Ullis i fotograferingstagen.


Lilla Tindra var också givetvis med.


Perfekt badbassäng. Vi mammor satt och fikade och hade bra överblick över poolen.


Rekommenderas varmt detta ställe!!

Solen

Publicerad 2012-03-25 20:23:05 i Allmänt

Underbart väder idag. Solen sken och det var riktigt varmt ett tag. Jag var till backa på em och då passade jag på att sätta mej mot stallväggen och "pressa" lite. Gud så skönt det var. 



Julius och jag tog en promenad upp till skogen. Det finns många stigar att välja på och jag kan dom flesta efter all svamp/bärplockning. Han ska då allt få följa med i höst och hålla mej sällskap tänkte jag. Vi tog en runda så han fick lyfta på fötterna lite, bara nyttigt.

Lördag

Publicerad 2012-03-25 08:02:44 i Allmänt

Igår var det full rulle. Först hade jag ääääntligen sovmorgon (klev upp vid 10). Kribbe bytte däck på chevan, luncha hästar, pyssla lite och laga/äta lunch givetvis. Mot ica för lördagsgodishandlandet och efter det hem till mamma för att gratta henne. Hon bjöd på en gooood kolatårta, tackar!
Grattis på födelsedagen kära mor! 
Efter det så for vi ut i skogen till en tjärn för att grilla korv. Perfekt ställe, rätt ut i skogen och med en jättebra grillstad/vindskjul. Dit kommer vi även åka och fiska i sommar. 

Sugen på....

Publicerad 2012-03-23 08:57:07 i Allmänt


Nu är det ju äntligen vår och dessa godsaker har börjat säljas igen. Inte utan att man blir ordentligt sugen. Kanske ska göra ett besök på shell, de säljer mjukglass nu!


      
      



Tänkvärda ord

Publicerad 2012-03-23 08:50:33 i Allmänt

Jag har ett val.

Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar som
fungerar dåligt eller inte fungerar alls

– eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som fortfarande
fungerar.

Varje ny dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag
fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och fylla den
med nya.

Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen som du
lagt in under din livstid.

Så mitt råd till dig är fylla varje dag med goda minnen i din
minnesbankkonto. Jag fortsätter att sätta in i mitt.

Några enkla råd som leder till lycka

1. Befria ditt hjärta från hat.

2. Befria ditt sinne från bekymmer.

3. Leva enkelt.

4. Ge mer.

5. Förvänta dig mindre.

Blandat

Publicerad 2012-03-23 06:53:19 i Allmänt

Fredag och det ser ut att bli soligt idag också. Lovely!

Sandra ska till lekis och frida är dagisledig så hon och jag ska göra lite ärenden. Bla ska vi till bergslagsodlingar, det är ett vårtecken om nåt.

Annars så har det varit mycket hästeri, underbart att ha kommit in i detta igen. Pysslet, mocka, fodra, borsta/rykta osv. Ett stort plus är att det är snälla hästar, inga tjurigheter och det är så befriande.
Jag ska ha hand om julius varje tisdag framöver, det blir perfekt, jag gillar den lilla sötnosen så mycket. 

Våt

Publicerad 2012-03-17 09:28:57 i Allmänt

Nu är det den bästa tiden på året enligt mej. När snön försvinner, man kan kratta bort allt visset, knopparna kikar fram, värmen återkommer och man kan äntligen köpa/plantera penseer. Lovely!

Igår var jag och julius ute på en promenad runt väderbacken. Vi svängde av ner mot utebanan en kortis och väl där fick han trava några varv. Skojigt tyckte han. Han är då för go den lilla krabaten. Tack marie att jag får hålla på och pyssla med honom!

Än så länge är det en slö-lördag men snart ska vi gå ut en sväng. Sen blur det ett besök på affären för det obligatoriska lördagsgodiset. Sen vankas det jobb, 16-21. Kul!

Jobb

Publicerad 2012-03-12 20:11:46 i Allmänt

Hi,hi, jag är så glad. Har fått jobbpass alla dagar utom onsdag denna vecka. Kul!! Bra att det rör på sej!

På onsdag ska jag till Falun och reumatologen för den årliga kroppsbesiktningen. Det brukar inte vara nåt och det är det nog inte denna gång heller.

Frida ska fortsätta med sin medicin ( i lägre dos) ett tag till trots biverkningarna. Hennes Hab-läkare ringde idag så vi diskuterade oss fram till detta. Han sa att hjärtklappningarna var ofarliga, men nojiga mamman tycker ändå att det är lite otäckt att hon har dom. :-s. Hjärtat liksom!

Vädret är fint och vårligt. Idag har det varit riktigt varmt också. Det smittar även av sej på hästarna har jag fått höra idag. ;-)
Totte har visst kommit på att han faktiskt är en fullblodig unghäst så han lever loppan just nu. Jag trooooor att jag väntar med att prova rida honom ett tag till. ;-)

Jahapp

Publicerad 2012-03-10 12:20:47 i Allmänt

Ligger och snabbslöar i sängen medans lunchvattnet kokar upp. Känner att jag måste ligga ner emellanåt.
Jag gjorde ju en sjujäkla vurpa i torsdags och slog i bakhuvet ordentligt. Tack och lov så fick jag ingen hjärnskakning. Jag vart lite omtumlad samt att jag nu har ont i diverse muskler. Gör lite ont må jag säga(men det går över).
Idag och imorgon har jag hand om maries pållar, Donelli och Julius. Kul, kul ich jag uppskattar att jag får hjälpa till. Tack! 
På må, lö, sö nästa vecka ska jag få jobba lite på allegården. Bra och skojsigt för jag har längtat efter att få jobba. Hoppas det blir mer!
Solen lyser igen efter ett par dagars försök till vinter. Nu får det hålla i sej!
Våren måste komma nu, det är ju faktiskt mars....... 

onsdag fm

Publicerad 2012-03-07 11:25:59 i Allmänt

Idag är det soligt men kallt. Inte så skönt som det ser ut när man kikar genom fönstret. Men jag ska inte klaga för imorgon ska det visst bli snöfall hela dagen och det vill vi INTE ha. Bläää!
Sol och värme tack!!



Kribbe är på jobbet, Frida på dagis och Sandra är hos mormor en stund. Sandra har friluftsdag egentligen och hon har varit på ishallen och åkt skridskor. Men efter ett tag tjura hon ihop på Sandra-vis och ville åka hem. Försökte övertala henne att stanna tiden ut men icke-sa-nicke....Hon frös och hade ont i huvet så hon fick avrunda istället. Envisa skruvelfian.
Ska försöka hinna göra åtminstonde en nyttogrej innan barnen ska hämtas, bäst att passa på när man är själv. :-)

I em ska jag till backa för att ta in "maries hästar"....kul! Kanske om jag tar med julius ut på en liten promenad, vi får se. Ska höra om det är ok också i sånna fall.


Jobba

Publicerad 2012-03-06 18:09:23 i Allmänt

Idag började äntlugen k jobba. Vi har varit hemma tillsammans sen augusti. Det är lång tid det!! Men den har faktiskt gått fort och över förväntan. Men visst sjutton är det skönt att komma ufrån varandra lite, det tänker jag inte förneka. Detta jobb varar visserligen bara i 3 veckor men framtiden ser ljus ut av diverse anledningar. En är ju att han drar till forsmark i maj och det jobbet är 4-5 veckor långt. Fina kosingar blir det!!!
Bra början på en ny "jobbkarriär". 

Fridas medicin verkar göra susen för hon har bara fått positiva ord från dagis de senaste dagarna, hoppas det håller i sig. Även hemma har det blivit lite bättre, man kan tala till henne på ett annat sätt, hon lyssnar faktiskt oftare nu. Gullpumplan!

Annars har dagen varit lugn och jag hsr njutit. 

ordspråk

Publicerad 2012-03-05 20:46:47 i Allmänt

* Det snabbaste sättet för en förälder att tilldra sig ett barns uppmärksamhet är att sätta sig ner och se ut att ha det bekvämt.


* Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja.


* En sann vän är någon man kan dela tystnaden med

Julius

Publicerad 2012-03-05 13:54:05 i Allmänt

Idag har jag varit på Backa och mockat åt maries juveler, Donelli och Julius. Efter det var klart så hämtade jag Julius, satt på grimma och longerlina och sen begav vi oss ut på en promenix.
Vi gick över riksvägen och upp mot skogen. Väl där fick vi vända för det var bara en massa is fortfarande, det lär nog dröja innan den är borta.
Vi gick över åkrarna istället så att vi kom ut på den andra grusvägen som leder tillbaks till byn.
Väl där så mötte vi en travhäst och det var spännande tyckte Julius med spetsande öron. Efter det så blev han lite energisk och trippade på bredvid. Fick säga åt honom ett par ggr att jag fanns i andra änden.
Över vägen igen och sen var vi hemma.
Härlig promenad som tog ca 50 minuter. Det var dock lite kallt och solen saknades men det var åtminstonde vindstilla.


Sooool

Publicerad 2012-03-03 15:53:39 i Allmänt

Sitter på trappen i solen och bloggar. Kribbe pumpar bollar och ungarna leker för fullt. Alldeles nyss var mor&far förbi och tog en kaffe på altanen. Underbart väder, sol och vindstilla!!
Plopp, plopp, plopp = mina fräknar som frodas..... ;-)
Tidigare idsg var vi på loppis, men detvar inte så mycket att se. Längtar tills hammarbacken drar igång i maj.
Igår och idag har det varit hästfritt, känns lite tomt faktiskt men samtidigt har man fått mycket tid med familjen. :-)

Vårkänslor

Publicerad 2012-03-02 10:56:21 i Allmänt

Åååh, vad jag älskar detta väder som har varit i ett par dagar. Solen lyser och värmer, det droppar från taken, isen försvinner, ungarna plaskar och gräver i leran. Idag blåser det lite för mycket men annars ska jag inte klaga. :-)

Kribbe har fått jobb!!!!!! Visserligen i bara några veckor men det spelar ingen roll, jag är så glad för hans skull. Har han lite tur kanske det kan leda till nått mer.

Själv hat jag äääääntligen stämplat ut den förra perioden och startat på en ny. Det betyder att jag har fått nya 75 deltidsdagar som in sin tur betyder att jag kan jobba extra OCH stämpla samtidigt. Det underlättar!!!! Så nu kan jag jobba lite här och lite där. Kul!! :-D

På hästfronten flyter det på som förr. Lite på Backa och lite i Tolvsbo. Jag är så glad och tacksam att jag får hjälpa till, det är så kul. Jag passar på så mycket jag kan nu innan k drar iväg på resejobben för då kommer jag inte kunna lika mycket iom barnen. Men de kan kanske följa med på nån enklare syssla, det tycker dlm bara är kul. Det ska börjas i tid!!

Breeze och Donelli.

Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela