chios

Torsdag

Publicerad 2013-12-19 21:37:38 i Allmänt

Jobbat, städat, lagat mat och varit i stallet....så har denna dag sett ut. :-)

Imorgon får barnen det efterlängtade jullovet. "Sovmorgnar" väntar, såå skönt!! De har kort dag, de ska endast fika och byta julklappar så de slutar vid 10-snåret redan. 
Själv jobbar jag 7-14 på gläntan, uterad tror jag att det var, spännande då jag inte har gått på den raden förrut. Kul att göra nåt nytt! :-D

På kvällen är det dags för det årliga julklappsbytet oss tanter emellan. Vi har säkert hållt på i 20 år iaf....nån som minns??
Vi ska träffas på cafe engeln, fika, snacka strunt och byta julklappar för en femtiolapp. Det är så skoj och en underbar tradition. :-)

Dagens väder har bestått av riktigt höstrusk, regn och åter regn samt några plusgrader. Inte så mycket till julstämning precis!

Go och gla'......

Söndag

Publicerad 2013-12-15 14:04:52 i Allmänt

Här ligger jag med huvudvärk, så går det när jag sover för djupt o för länge.       
Släkten åkte hem vid 12, kul att ha dom här, de är så härliga och sprider positiv energi. Tack för den här gången. :-D

Frida har Zebastian på besök och de leker jättebra tillsammans. Kul! :)

Sen ska jag laga mat, lax och potatismos blir det. Gott o nyttigt med fisk.

Senare ikväll ska jag till stallet och ulltussarna. Ska försöka ta kort på dom tänkte jag. :)

Snör

Publicerad 2013-12-14 13:30:06 i Allmänt

Just nu (kl 13.30) snöar det. Jättebra för att det blir mer julkänsla, mindre bra för att det är livsfarligt att gå med tanke på isen som ligger under snön. :-/
Undrar hur många som kommer att bryta sej idag? :-S

Har nyss storhandlat på willys och sim alltid var det mycket folk. Usch, tänk dagarna innan jul, då måste det nästan bli gekås-varning! ;-)

I em kommer min svägerska och hennes göbbe (Biggan&Jörgen) och hälsar på tills imorgon. Det ska bli jätteroligt, de är sååå välkomna. :-D

Fredag

Publicerad 2013-12-13 21:11:49 i Allmänt

Idag så har jag gjort min sista dag på solgruppen, i varje fall för ett tag. Känns både skönt och vemodigt. Mitt nya schema på gläntan börjar med 2 dagar ledigt så iom att jag är ledig i helgen så blir jag alltså ledig i 4 dagar = minisemester. Kan vara välbehövligt! :-D För övrigt har dagen bestått av städning, matlagning samt ett kvällsbesök på bergakul. Träffade på Ida med sina söta tjejor, kul det för barnen rastade av sej ordentligt tillsammans. F var övertaggad och sprang omkring som en tok....sen gick luften ur henne totalt och då ville hon åka hem, så vi var där ca 1 timme. Det räcker även för den här gamla mamman för det är sån hög ljudnivå. ;-) Nu (21.10) så ligger jag redan till sängs, helt slut och ska snart sova. Tanter örk int hur mycket som helst. ;-)

Näst sista dagen

Publicerad 2013-12-12 19:24:47 i Allmänt

Var det idag på solgruppen, sista dagen imorgon, men inte för gott. Jag kömmer tillbaka, var så säker. Säga vad man vill om att det är sjukt stressigt emellanåt och att man känner sej helt utömd på energi alltsom oftast....jag trivs väldigt bra där (ändå). Jag hoppas att jag kommer tillbaks dit igen nångång. :-)

Men nu är det andra tider som stundar. I tisdags så ringde chefen och frågade om jag ville kliva på ett vik på gläntan och självklart sa jag ja. Det sträcker sej (först och främst) till den 15/1.....men skulle tro att det blir förlängt. Hoppas kan man alltid. :-D
Det ska bli riktigt roligt att göra nåt nytt, lära sej nya saker och rutiner. Nu har jag ju varit där lite grann redan så helt nytt blir det inte. Men det finns ganska många vårdtagare som jag inte har träffat än. Spännande och skoj ska det bli! :-D

ledig dag

Publicerad 2013-12-10 16:55:55 i Allmänt

En bra dag är snart slut. Har varit ledig så imorse tog jag mej en liten sovmorgon till 10-tiden. Sen bestod fm av städning, välbehövligt och skönt när det var klart. Hämta barnen vid skolan, 3 st denna gång, Sandra hade med sej en klasskamrat hem (M, för första gången). Under tiden de lekte o K passade dom så åkte F och jag in till stan för att köpa lucianattlinne till på fredag. Vi passade även på att fika på Engeln, det var sååå länge sen sist jag var där. Är det någon som är sugen på en fika nångång, hojta till så hänger jag på. :-) Just nu ligger jag till sängs med en jobbig huvudvärk, men den ger sej nog snart. " Det som inte dödar, det härdar". ;-)

Jaha

Publicerad 2013-12-09 17:34:00 i Allmänt

Vissa dar är värre än andra.
Jobbet är ett enda stort stressmoment, ingen rast, ingen ro. Man kastar i sej maten på lunchen och några kafferaster har vi aldrig!
Jobbar o sliter o jobbar över i princip varenda dag. Och ändå får vi resurser inte vara kvar så jag slutar på söndag. Därefter blir jag timvikarie efter 8 månaders visstidsanställning. Snacka om antiklimax. Inget jag kan göra nåt åt, bara att finna sej i det.

.

Söndag

Publicerad 2013-12-08 20:13:29 i Allmänt

Dagens kvällsmat bestod av raggmunk, bacon och lingonsylt. Jättegott!


Mat

Publicerad 2013-12-06 17:32:50 i Allmänt

Dagens kvällsmat blev lasagne med rivna morötter till. Efterrätten bestod av hallon och vispad grädde. Mums!

Snöyra

Publicerad 2013-12-06 13:17:15 i Allmänt

Fredag lunch.....snön vräker ner och det blåser så snön yr. Barnen är överlyckliga och jag med. Vi har längtat efter snön, allt blir så mycket ljusare med snö. Mer julkänsla får man också.
Ledig är jag idag så lite har jag fått gjort iaf. Dammsugit, tvättat, hängt tvätt samt satt upp julgardiner har jag hunnit hittills. Nån grej till tänker jag göra, får se vad det blir. :-)



Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela