chios

ögon

Publicerad 2013-05-24 09:06:47 i Allmänt

Jahapp, då ska jag snart iväg till optikern då....och få domen för min usla syn (som jag har haft dom senaste 2-3 åren). Jag har dimsyn och dåligt mörkerseende. Värre har det blivit och fort har det gått. Så nu måste jag ta tag i detta för det är inte kul att var och varannan dag vakna upp med en envis huvudvärk. Jag trodde först att den kom från nacken men nu tror jag att det beror på ögonen, tyvärr.
   Dyrt kan det bli, med pengar jag inte har (man blir inte rik som undersköterska upptäckte jag nyss när första månadslönens ankomst deklarerades.)
   Grusiga/torra/svidande ögon lider jag också av emellanåt så det ska jag också ta upp eftersom inte vanliga ögondroppar hjälper då. Kanske det finns nåt annat botemedel?
 
Blä, jag vill inte (vägrar!!) inse att jag faktiskt blir äldre jag med. Jag har parkerat mej själv vid 30....jag känner mej inte äldre än så i sinnet/själen och jag får ofta höra att jag inte ser så mycket äldre ut heller....hur sjutton ska jag då kunna förlika mej med att jag är 43 år (!!)....??... Kroppen visar förfallet klart och tydligt men inte psyket.
   När jag umgås med mina betydligt yngre kollegor på jobbet så är det så roligt. Jag får skratta, flamsa, vara barnslig och det är så befriande.Jag tycker väldigt mycket om att jobba med dom och det ska bli så kul att (snart) även träffas utanför jobbet.
   Jag kan självklart bete mej vuxet och seriöst också när det krävs, jag är som en kameleont, flexibel kan man säga, men visst är det roligast när man får vara yngre i sinnet. Icke att förglömma så är ju inte mina barn så värst stora (6,5 och 8 år) så med dom får jag ju vara barnslig hur mycket jag vill. Det är viktigt att ha barnasinnet kvar!!! Åka pulka eller ha vattenkrig ÄR kul!! ;-)
 

Utflykt

Publicerad 2013-05-23 08:59:42 i Allmänt

Ett tips!
Häromdagen var jag och barnen iväg till Uvbergets topp. Vid slalombackens början finns ett vindskydd där man kan sitta och ha picnic. Utsikten är magisk!! Vi vrålade rätt ut alla 3 ... woaw!! Sååå otroligt fint!
 
 
 
Synd på vädret bara, men nästa gång ska vi dit när det är soligt!
 

Onsdag

Publicerad 2013-05-22 22:04:26 i Allmänt

Idag har regnet öst ner, men vad gör det, det behövs för växtligheten. Gräset växer och frodas och fort går det så det finns att göra när det har torkat upp.
 
Barnen har varit lediga från skolan idag och likaså jag från jobbet. Sandra har varit hos sin älskade mormor och Frida har varit med mej.
Vi var på ett besök på Hab på fm. Där såg allt bra ut och hon följer sin kurva precis som hon ska. Bra det! :-)
Vi diskuterade medicinerna och kom fram till att fortsätta som nu eftersom hon svarar bra på dom hon har. Och Nej, det är INTE kul att ge sin 6-åring medicin, men det är ett måste för att hon ska orka med skolmiljön, tyvärr. Jag önskar att hon slapp men då blir skolan 100 resor jobbigare för henne. Hon har ADHD för dom som inte vet,och JA, hon är utredd på alla sätt och vis så det är ingen "hitta-på-diagnos".
 
Annars så var vi hemma och slappade ett tag för att sen fara till biblioteket. Frida satt mest och läste medans jag valde ut några böcker (om vädret och dinosarier och goda efterätter) och nån tidning (Amelia). Frida är så lugn och tyst för på biblioteket får man inte väsnas, det vet hon. Men efter ca 20 minuter började det glömmas bort så då gav vi oss och for till mormor istället.
 
De var barnvakt medans jag for en sväng till gymmet. Där tränade jag på gåbandet (2,6 km/28 minuter) samt i cirkelträningsrundan. Motivationen fanns inte där överhuvudtaget men jag gjorde det iaf. En får passe på när en kan! ;-)
 
Kvällsmaten bestod av pressad potatis och lax i ugn med en jättegod sås över denna. Köpt på Ica (Abbas) och den gick hem hos oss alla 3 så den ska jag köpa fler ggr. Ett tips! :-)
 
På biblioteket i läshörnan.
 

Helgen

Publicerad 2013-05-19 21:20:22 i Allmänt

Summering av helgen:
 
* Ego-dag
* Loppis på hammarbacken
* Nostalgitripp vid Morberget
* Shopping på kupolen o Ica Maxi
* Fiiint väder
* Festa och besök på hamnkrogen med Ch Terese
* Underbart rolig cykeltur hem därifrån mitt i natta.
* Sovmorgon
* Lugn dag, mulet men kvaft.
* Storhandling på Willys
* Årets första gräsklippning avklarad
* Lasagne till kvällsmat och jordgubbar/grädde till efterrätt.
* Trött tant orkade inte se klart hockeyfinalen och hon grämde sej över det
 
Over and Out!

ris och ros

Publicerad 2013-05-16 20:19:33 i Allmänt

Skit, skit, skit...!
Min "gamla" utbrändhet börjar göra sej påmind lite smått....vill verkligen inte! Stresströskeln blir mindre och mindre och jag blir och mer grötig i huvudet, förvirrad, glömsk, klantig.....det är inte det minsta kul!
Det andra tramset (tvånget) existerar inte som tur är utan nu är det mer det fysiska som märks av. :-/
   Nu måste man vara på hugget hela tiden på jobbet, det märks. Jag får aldrig vara ifred på samma sätt som när jag var timvikarie. Då gick man ofta själv och då hann man andas mellan brukarna. Det gör man inte när man åker 2 hela dagarna.
   Och nu när Kribbe är borta på jobb så hinner jag inte andas när jag kommer hem heller iom att jag är själv med barnen. MEN däremot så är det himlans skönt på kvällarna när barnen har lagt sej (som nu)....då får jag var ifred!! Ingen karl som ska dryga sej och ha hög volym på tv´n. Det enda som hörs nu är surret från datorn och det är sååååååå skönt!
   Jag har ett stort behov av att få vara ifred ibland, ensamtid/egentid som man kan kalla det, och det blir alldeles för lite av den varan. Jag måste få andas, rensa skallen, tänka klart, drömma mej bort.....etc...inte vet jag hur jag ska kunna lösa det. :-/
 
Jag behöver få träffa människor som ger mej positiv energi, som får mej att skratta, släppa loss lite....det finns flera runt omkring mej, "But I need more" (när ska du flytta, jag saknar dina dåliga skämt)....
 
På Lördag ska jag iaf ha en egendag....då ska jag fara nånstans, utan familjen, och shoppa lite....strosa runt och bara vara....sen på kvällen så blir det antingen eurovision eller hamnkrogen...eller kanske både-och. :-)

jobbdag

Publicerad 2013-05-11 14:41:56 i Allmänt

Idag går jag delad tur och (som ynglingarna säger).... Det Suger!
Det var visserligen ett roligt fm-pass för jag och Sofia jobbade ihop och då är det alltid sköj. MEN inte är det kul att åka hem lagom trött, hinna vila lite och sen behöva åka tillbaks igen!
Jobbar 7-13 samt 16-21.....Nä fy då!! Bort med dessa turer helt....
MEN ett litet guldkorn var iaf att när jag kom hem, lagom trött och förväntade mej att bli nertjatad av de övriga familjemedlemmarna....så var huset tomt! Vilken lycka!!  Duschade, gjorde mej en kopp kaffe och slog sen ner röven här vid datorn och njöt av tystanden!! :-D
 
Men nu är de snart på ingång med famnen full av Torino-mat....<3
 
Älskade Sandra
 
Frida, 2 år gammal.

Hjääälp

Publicerad 2013-05-10 22:35:43 i

Jag är brunhårig!
Sinead hjälpte mej med håret idag. Grejen var den att jag trodde att jag hade köpt toning men när färgen redan satt i håret så upptäckte jag att det var färgning istället.
Så nu är jag brunhårig på obestämd tid. ;-)

Soool

Publicerad 2013-05-08 11:27:18 i

Vilken underbar dag det är!
Solen lyser, det är varmt och det blåser just ingenting. Jag njuuuuter.
Jag har hunnit sortera kläder, tvätta, kratta löv samt gå en PW-promenad.
Så nu tänker jag unna mej att bara slappa en stund i solen innan barnen ska hämtas kl 13. :-)
Sen blir det ett kvällspass på jobbet.

Valpar

Publicerad 2013-05-06 22:14:58 i Allmänt

De söta valparna. Håll till godo. ;-)
 
 
 
 
 
 
 

måndag

Publicerad 2013-05-06 19:41:19 i Allmänt

Idag har jag jobbat 7-14 och det flöt på fint. Vädret var alldeles strålande så det var en skön arbetsdag. :-)
Efter jobbet for jag till Anna för att hälsa på hennes 6 valpar som är 5 veckor gamla. Så underbara och luktar gott gör de också. Passade på att snusa på en av dom lite extra. Nu är de så pass stora så att de har blivit rörliga och busiga och så kliar det i tänderna... ;-) ... Myspys på hög nivå!
Bilder kommer senare.
 
Vidare for jag sen till Backa för att fixa åt D och B (för sista gången i detta stall). De flyttar nämligen till Jobsbo på Onsdag av diverse anledningar. Synd tycker jag, "en era går i graven" och Backa kommer inte att vara sej likt nåt mer utan systrarna Hedman. Så är det bara!!
Jag hoppas att jag får tomta lite i det nya stallet, om inte så måste jag iaf få hälsa på nån gång och Pussa på finaste D. :-)
Och remember....det är inte ens fel att två trätar!
 
 
Bästa och klokaste damen, Donelli.
 

soliga söndag

Publicerad 2013-05-05 21:05:55 i Allmänt

Vilken underbar dag det har varit idag. Solen visade sej och blåsten minskade framåt eftermiddagen.
Dagen började med en välbehövlig sovmorgon med kaffe på sängen. Utelek, lunch (korv, hemgjort mos o sallad med fetaost) och sen ett besök i lekparken i byn.
Efter det for vi upp till vindkvarnarna på uvberget. Där strosade vi omkring i skogen och plockade med oss diverse pinaler hem såsom stenar, blåbärsris, träbitar samt kottar. Bra att ha grejor!
Det luktade ljuuuuvligt i skogen, sådär så att man blir alldeles varm i själen. Jag älskar att denna säsong äntligen är på G igen. :-)
Väl hemma så kom mor&farpå besök. Vi fikade med den goda tårtan de hade köpt med sej och sen blev det städning av sandras rum (sandra och mor) och vi andra gick ut i trädgården. Där finns det massor att göra!
Frida hade fullt upp med att studera en daggmask. I närmare en halvtimme satt hon alldeles tyst i sin egna lilla värld och bara tittade på masken. Fascinerande!
Nu är denna tanten trött i ögat och ska snart gå och lägga sej inför en tuff vecka på jobbet (6 arbetsdagar väntar)....ska bara...... ;-)
 
 
Vårat omtalade torg är otroligt välpyntat...eller vad säger ni? ;-)
 
 
Di små barnen vid foten av vindkvarnen.
 
Det är högt upp till toppen.
 
Typ.... ;-)
 
 
Den älskade skogen.
 
Stolt Frida med ett fynd (som hon inte fick ta med sej hem).
 
Men det här följde med hem....
 

Jjj

Publicerad 2013-05-04 22:12:38 i Allmänt

Lördag idag och vårvärmen lyser med sin frånvaro. Trädgården är så sjukt dyster då ingenting grönskar och knopparna knappt kommit upp än (även krokusarna och scillan). NÄR tänker det vända kan man undra?
Iaf så var jag och mor min på en roadtripp igår då vi for till Torsångs växthus i Brlg. Där införskaffades några blomster som jag planterade idag, trotsade vädret helt enkelt.
 
De driver upp sina egna plantor!
 
Det finns 8 (!) växthus fullproppade med härliga växter. Liiiite bättre än bergslagsodlingarna. ;-)
 
 
Mina fynd i sina krukor.
 
 

Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela