chios

Lördag

Publicerad 2011-11-26 10:19:24 i Allmänt

Jahapp, så var det lördag igen då, veckorna går fort. Allt är bra med oss, arbetslösa men vid ganska gott mod iaf. Ibland är det bra att ha en sk jorbruksfastighet eftersom vi då får skattepengarna i dec. Så i år uppskattas dom ännu mer( men de lär väl ta slut i ett nafs också). På hästfronten har det varit ganska livligt minst sagt. Jag har varit stallet ganska mycket och det är så roligt. Steffo är en underbar ponny med glimten i ögat. Nu har dock s kommit hem igen så nu vet jag inte riktigt hur det blir med allt. Men jag hoppas innerligt att allt löser sej o att jag får fortsätta. :-) Senare idag ska vi på larsbo julmarknad. Hoppas på att hitta nåt fint att köpa, annars får det bli cupcakes som en kompis står och säljer. Men jag ska kika eftet en krans att ha på dörren tänkte jag. Sen ikväll kommer gubben hem efter att ha tillbringat ett dygn i skogen med tillhörande jaktstuga/10 gubbar. Han ska bli jägare har han tänkt sej. Det kan han väl få bli, det är bara bra att han har ett intresse att ägna sej åt ( och gott med viltkött). Imorgon är det första advent. Ingen snö och +8 grader. Liiiite fel känns det allt. Det verkar intr vara några minusgrader på gång heller. Jag föredrar faktiskt förra årets vinter med snön och kylan annars blir det svårt med julstämningen tycker jag. Ha det bra! :-)

Söndag

Publicerad 2011-11-20 10:06:36 i Allmänt

Jaha, då var det söndag. Veckorna går så fort, snart är det jul. Ingen snö har vi heller. Jag är lite kluven där, på sätt och vis är det skönt att slippa skotta och sanda, men snön lyser upp samt att jag slipper dammsuga mängder med grus i hallen varje dag. Jo, så snön får nog gärna komma snart om inte för att jag vill ha en vit jul. Annars rullar livet på. Barnen är på lekis/dagis och jag och k är fortfarande arbetslösa utan jobb i sikte. Bläääää rent ut sagt. Jag har ett liten ljusglimt iaf och det är att jag har börjat vara i backa stall. Där står steffo (fullblod/whelscob?) och totte(fullblod) som jag får hjälpa till med. Mest steffo, busponnyn. Det är så kul att få vara i stallet med allt vad det innebär, mockning, göra foder, borsta och pyssla. Rida eller promenera får jag också göra. Lovely, jag är så glad. Hoppas jag får vara där länge till. :-D Detta inlägg har jag skrivit på mobilen om ni tycker det ser konstigt ut. Ha en bra söndag!

Test

Publicerad 2011-11-14 18:04:14 i Allmänt

Nu ska jag testa att skriva från mobilen.

oj,oj

Publicerad 2011-11-10 08:46:46 i Allmänt

Idag på morgonen sa jag vad jag tyckte till en "högre uppsatt person". Jag är alldeles chockad själv, det är inte likt fega mej. Jag har liksom inte fått lärt mej att säga vad jag tycker....och sen kunna vara stark över det. Jag brukar istället skämmas efter en stund för att sedan (oftast) be om ursäkt för att jag sa ifrån.
   Jag står självklart fortfarande för vad jag tycker, men jag är så förtvivlat mån om att folk ska tycka om mej och inte tycka att jag är konstig, så därav att jag böjer mej efter ett tag.
   Samtidigt kommer grubblet...vad sa jag-vad sa hon/han-tänk om jag har helt fel-nu tycker den att jag är "dum i huvet" som sa så....osv,osv...

Skitjobbigt kan jag tala om.

I denna fråga hade h*n självklart rätt också....jag håller med dennes argument....MEN jag tycker att även jag har till viss del rätt i vad jag sa....det blev bättre men absolut inte bra!

Ja,ja....nu är det som det är....live with it, fröken Granbom. :-/

energi

Publicerad 2011-11-08 09:00:44 i Allmänt

Igår måndag så var det en rakt igenom bra dag. Jag hade en bra feeling hela tiden....skööönt med en sån dag emellanåt, det stärker mej väldigt mycket.
Jag började fm med att efter att ha kört barnen till lekis/dagis gå ut och röja sly. Vi har en stor och en liten fd hage som har växt igen alldeles för mycket. Men igår fick sej lilla hagen en liten uppryckning iaf. Jag tycker det är kul att rensa/röja/dra sly så det var en ren energipåfyllning. Och sen att jag fick gratis träning gjorde inte saken sämre.

Sen for jag till stallet där jag mockade och fyllde på vatten åt Steffo och Totte. Det är så kul att få vara där och det är en stooor energikälla, nära med gångavstånd är det också. Jag mår bra av att vara i ett stall helt enkelt. :-)

På em var barnen i stort sett sams hela tiden och de varvade lek med lite datorspelande. Nu har även sandra lärt sej detta så de sitter vid varsin dator och spelar den tiden de får. Lite svårt att få dem att sluta på utsatt tid, men det ger sej nog framöver hoppas jag.

Till kvällsmat gjorde jag en stor lasagne som blev näst intill perfekt (och jag brukar inte berömma min egen matlagning så värst ofta). Alla åt utan att gnälla, bra där! Till efterrätt gjorde jag vaniljpannacotta för första gången. Det var urenkelt att göra och gott blev det. Lite för söt kanske, så nästa gång ska jag minska på sockret.

Kvällen var relativt tjatfri den också och ungarna kom i säng vid utsatt tid (kl 20). Så ja, det var en bra dag som jag tar med mej och tänker på vid någon mindre bra dag.

Ha det gött!


avesta

Publicerad 2011-11-05 09:21:27 i Allmänt

Sitter och väntar på ullis för en tripp till avesta. Hon är ju med bebis och tiden går ut imorgon och hennes mage är ju bara så fiiin. Vill också ha bebis!! ;-)
Men Nej det blir ingen till, jag får vänta tills jag blir mormor istället. Jag får hälsa på Ullis och "snusa" på hennes bebbe istället (och bli liiite avundsjuk inombords, men bara liiite). ;-)

Senare idag vet jag inte riktigt vad som väntar, kanske baka nåt smarrigt, det är ju trots allt lördag.

:-D

Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela