chios

måndag igen

Publicerad 2012-02-27 09:26:51 i Allmänt

Gårdagen bestod av en ljuvlig sovmorgon, Frida hade sovit över hos Mormor&Morfar så denna morgon var lugnare än vanligt. ;-)

Matsedeln bestod av korvgryta till lunch samt korv&makaroner till middag. Stoooor variation.... ;-)
Det ska dock storhandlas idag så vi slipper äta korv på ett par dar.

Hästfronten bestod av att luncha/fixa lite i nya stallet samt fixa åt Loman/ta in hästarna i gamla stallet. Mer sånt för då mår jag som bäst.

Annars var det en lugn innedag då isen på gården fortfarande finns kvar, svinhalt med andra ord. MEN snart så ska det bli varmare enligt smhi och då hoppas jag innerligt att isen smälter bort.

Det var söndagen det....måndagen (idag) består av besök på arbetsförmedlingen (blä), skicka in vårdbidragsansökan, storhandla på Willys, STÄDA (återigen blä), elda lite för det är kaaaallt i huset samt ta hand om sötisen Stelpa. <3


Snart så.....

Halt

Publicerad 2012-02-25 16:35:00 i Allmänt

Våran gård är förenad med livsfara. Eftersom det går en väg genom våran gård så har vi ganska mycket grusbelagd yta. Den är nu beklädd med IS!!!
Barnen har inte fått gå ut på gården alls idag för de hade garanterat haljat omkull på direkten.
Solen/värmen.....skynda på nu!!!

fjäsk

Publicerad 2012-02-24 22:01:14 i Allmänt

Om ni känner ett behov av att fjäska för mej nån gång så tycker jag om detta t.ex..... ;-D




                    

          



Fredag

Publicerad 2012-02-24 21:42:44 i Allmänt

Dagens:

*Plockat i och ur diskmaskinen x 2
*Gjort köttfärslimpa/pot/sås till lunch
*Gjort pannkakor till kvällsmat
*Gjort rent toaletten
*Handlat lite mat
*Varit på bibblan
*Varit på Backa x 2
*Busat/läst med barnen

Tja, det var väl allt för idag tror jag. :-)

Hästar och hab

Publicerad 2012-02-23 22:34:07 i Allmänt

Idag var jag ut till tolvsbo och släppte ut hästarna. Jag gjorde även iordning allt åt totte då emma blev tvungen att jobba sent idag. Skönt att pula i lugn och ro och inte gjorde det saken sämre att solen sken. Våren är nära!

Senare på dagen blev det ett hab-besök med frida. Blodtryckstagning samt diskussion om höjning av medicinen avklarades. Vi ska testa med en höjning och se vad som händer. Blir det inte till det bättre så får vi trappa ner igen. :-)

På em blev det en kort tripp till backa för att ta in några hästar.

Väl hemma blev det färsk pasta med spenat/ostsås. Ungarna älskar det!

Nu ligger den trötta mamman äntligen till sängs och ska snart sova. Jag ska bara läsa lite samt avsluta med lite wordfeud(såklart).... ;-)

Gammelgubben Fille.

Glad

Publicerad 2012-02-21 22:50:23 i Allmänt

Jag blir glad av:

* blommor och dess dofter/färger
* blå himmel och solsken
* glada energiknippen
* vistas i stallet, pyssla och fixa där
* powerwalk med poppig/rockig musik
* fågelkvitter
* snälla/ärliga ord
* tystnad

Och självklart mina underbara barn!!

Tips

Publicerad 2012-02-21 14:22:37 i Allmänt

Jag har hittat ett nytt favoritbröd. Saftigt och jättegott + att det känns lite nyttigare.

Vårkänslor

Publicerad 2012-02-15 20:04:22 i Allmänt

Visst är det härligt med vädret just nu? Solen lyser och det hörs fågelkvitter. Taken droppar så liiite vårkänslor kan åtminstonde jag ana ibland. Skönt att gå mot ljusare tider.

Frida har ätit medicin i en vecka nu och resultatet är blandat. Hon har haft ett par dagar där hon har varit odräglig men så idag "slog det om" till att bli en lugn och harmonisk dag ( i det stora hela). Tänk om...., :-)

Hästeriet fortsätter som vanligt, kommer aldrig att sluta med detta då jag mår sååå bra av hästarna. I måndags var jag till tottes stall och mockade och red. Det var jag, emma och stallägaren kristina som red ut tillsammans. Mycket trav och "tempo" blev det.... Jag var lätt mör igår/idag kan jag säga. Kul att få rida i dagsljus iaf....det märks att dagarna blir längre.

Inget jobb i sikte för mej men jag ska nog söka sommarjobb snart ( om jag inte blir hemma med föräldrarpenning istället)..... Vi får se....
Karlskrället börjar iaf jobba i maj som resande...han har 3 längre jobb inbokade fram till augusti, sen får vi se vad som händer.

Jag

Publicerad 2012-02-09 20:14:12 i Allmänt

Gillar inte:

* empatilösa människor
* egoister
* täppt näsa
* likörfyllda praliner
* att förlora i vändtia
* att sladda med bilen
* att vakna tidigt (och behöva kliva upp)

Nystart.

Publicerad 2012-02-09 20:06:41 i Allmänt

Idag fick frida sin medicin för första gången. Hon var med och tittade på när jag gjorde iordning skeden med yoghurt. Hon ville verkligen ha medicinen, för hon vill bli lugnare säger hon. Sen hur mycket hon förstår egentligen, det vi ju inte. Men så länge hon inte knusslar så är vi glada.
Vi tyckte nog att medicinen verkade liiiitegrann iaf, önsketänkande eller inte??? Det visar sej..... :-)

På em var jag ute och gick en långpromenad i det härliga vintervädret. Soligt, vindstilla och - 10 grader. Lovely! Promenadsällskap hade jag också, av sötisen Julius. Vi lullar på och snackar lite. Skönt med avkoppling för denna stackars utslitna mamma. ;-)

Adhd

Publicerad 2012-02-03 18:33:59 i Allmänt

Jodå, visst har frida adhd. Det blev klart i tisdags efter mötet med läkaren, sjuksköterskan samt psykologen. Hon ska få äta medicin med start imorgon-lördag. Den ska dämpa den värsta hypern/okoncentrationen. Hoppas den blir bra.
Hon fick även molicol(?) utskrivet för de kom fram till att hon är mindre förstoppad så den ska hjälpa till att få fart på " nr 2 ".
Jag måste säga att de är helt underbara på hab, det är det bästa som har hänt oss. Här kan de sin sak till skillnad mot vissa andra okunniga klåpare.
Detta känns som en seger för oss alla, men mest för F som nu kan få den hjälp hon behöver. :-)

Annars så rullar det på framåt. Kribbe ska bli resande igen med start i maj. Blä och jippie, blandade känslor. Jag själv blir antagligen hemma i sommar med föräldrarpenning, vet ej riktigt än.
Annars får det bli ett jobb på dagtid iaf, orkar inte krångla denna sommar också med dagis o.d.

På söndag är det åter en träff med bästa mammorna, jag är så glad att vi har kommit igång med dessa fikastunder, det betyder mycket. Kram till er!

Nästa helg ska jag på tjejfest hos karin för första gången på flera år. Det ska bli sköj, att få vara anna för en kväll ocv inte mamma. ;-)
Ser framemot att få träffa brudarna igen!

Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela