chios

Löshoppning

Publicerad 2011-06-25 18:44:42 i Allmänt

I veckan som var så for jag till stallet för lite löshoppning. Det är alltid lika roligt att vara där och få vara med hästarna. Denna gång lärde jag känna Naemi lite bättre och hon är en härlig häst som talar om både när det blir rätt och när det blir mindre rätt. Känslig och vacker som få, arab som hon är.


Löshoppningsbanan.


Dolche värmer upp.


Skritt över bommarna.


Sen blev det hoppning.


Välförtjänt gräspaus efter "hårt" arbete.


Naemi värmer upp.


En betydligt mer laddad arab.


Pigg och framåt över bommarna.


En vända till innan vi la upp till hinder.


Snart släpptes Naemi lös, dock hann jag inte ta någon bild över hinder.

Det flöt på bra och bägge hästarna var jätteduktiga, både på att hoppa och att äta gräs. ;-)

Midsommar

Publicerad 2011-06-24 18:33:41 i Allmänt

Idag har vi haft en lugn och bra midsommarafton. Vi bestämde att vi skulle fira den ensamma och inte åka nånstans heller. Lugnast så.

Vi har plockat blommor som vi använde till att dekorera trappan, till köksbordet samt i en hink vid vägen.


Senare på em så blev det en god middag som bestod av grillat, potatisgratäng, bearnaissås, grönsaker och vitlöksmör. T.o.m jag som inte är så förtjust i grillat tyckte att det var gott. Pommac att dricka.

Hatten av för grillmästaren!



Till efterrätt så gjorde jag en kladdkaka med grädde och hallon. MEN inte den klassiska kladdkakan, istället en kaka utan kakao men med apelsin istället . Blev den god eller blev den god?? Jösses, vad underbart god den blev!! Rekommenderas varmt!!!

Nybakad!


Med grädde och hallon.



Sen efter maten blir man trött, eller hur? ;-)


Och glad!


Och ännu gladare!


Sanna ord

Publicerad 2011-06-23 21:05:02 i Allmänt

"A true friend is someone who sees the pain in your eyes while everyone else believes the smile on your face."

brlg

Publicerad 2011-06-23 20:59:23 i Allmänt

Hej.

Idag har det varit ett riktigt ruskväder till och från så det blev en innedag.
Barnen var på midsommarfirande på dagis (de fick dansa inomhus för det skulle ju såklart regna och mullra just då) och gubben var på möte så jag fick vara själv hemma en stund. Lovely!
Jag passade på att lägga mej en stund och läsa/blunda lite. Så skönt!

Efter vi hade hämtat barnen på dagis åkte vi hem för lite fika. Sen for vi och lämnade av barnen vid mor&far för att åka vidare till brlg. Kribbe gick på biltema och jag på ÖB innan vi åkte till icamaxi för storhandling. Jag trodde att det skulle vara helt hysteriskt där med tanke på morgondagen men det var inte så farligt faktiskt. Visst var det mycket folk men det gick bra ändå, positivt överraskad blev jag.
Men jordgubbarna såldes för ockerpriset 55:-/L utanför affären. Usch!

Nu är det slappare än slappast. Barnen ser på smurfarna, jag surfar i vardagsrummet och K surfar på sin mobil inne i sovrummet. En vardagskväll i 2011-talets tecken.

Glad midsommar!!

Utkast: Juni 21, 2011

Publicerad 2011-06-21 09:59:14 i Allmänt

Häromdagen var jag förbi vid syrran. De har ju skaffat sej en till liten voffsing, en labradorvalp som heter Sixten. Så bedårande!!


"Storebror" och lekfarbor Valter.


Lille Sixten.




Puss på dej.





Bort med nosen.


Bedårande hundar. Så fina tillsammans.

regnig dag

Publicerad 2011-06-18 07:57:29 i Allmänt

Fredag igår och det blev en regnig dag. Det regnade nästan oavbrutet och inte ser det ut att bli just nåt bättre framöver heller enligt smhi. Jaja, det kan vara skönt med nån sån dag också då och då.
Vi var uttråkade allihopa men efter att ha gjort en äppelpaj och fått "oväntat besök" av mor&far så blev dagen lite gladare iaf. Jag hann städa en hel del på sandras rum vilket var välbehövligt, barnen hade en målarstund och vi smet ut en stund när det bara duggade. Då hann jag rensa morotslandet (tog 10 minuter), sen öste det ner igen.
Ja,ja dagen flöt på.....

Idag är det loppis som gäller. Hoppas göra några fynd och att regnet håller sej borta ett litet tag iaf. Sen ska vi förhoppningsvis åka till fagersta en liten sväng och gå på deras "inomhusloppis", jag/sandra och mor&far.

Vad vi hittar på efter lunch har jag ingen aning om i skrivande stund, vi får se.



Lägger in en bild på Sandra som bara är några timmar på denna bild.

...

Publicerad 2011-06-18 07:49:18 i Allmänt

"Om gräset verkar grönare på andra sidan är det för att du glömt vattna ditt eget"

 

citat

Publicerad 2011-06-16 09:27:32 i Allmänt

"As you grow older, you will discover that you have two hands, one for helping yourself, the other for helping others." - Audrey Hepburn

Torsdag

Publicerad 2011-06-16 09:25:19 i Allmänt

Igår var en bra dag. Snälla barn och besök av kusin Jens. Vi spelade kort (chicago, sjuan och vändtia) och det var skitkul. Det måste göras om inom en snar framtid, eller hur Jens?? :-)

På em åkte jag till brlg (helt själv) för att göra en mammografiundersökning. Det tog 10 minuter, så fort gick det. Väldigt bra att man får göra dessa undersökningar för bröstcancer är skrämmande tycker jag. Jag får svar inom 4 veckor.
Efter detta så "shoppade jag loss". Var på Lager70, dollarstore, röda korset samt icamaxi. Lovely att få gå i sin egen takt och kika i lugn och ro. Jag handlade lite diverse och på rk köpte jag en tröja, 3 st tidningar, en årsbok-83, en bikiniöverdel, en handduk (att torka golv med), en dvd samt en cd-skiva för hela 15 kr. De hade nämligen 75% rabatt så billigt blev det.

Idag så har jag börjat dagen med en härlig frukost. Apelsinjuice, 2 st havrekusar med brieost samt några jordgubbar. Gott, gott!

Underbart citat.

Publicerad 2011-06-13 14:51:20 i Allmänt

Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse: "Puh, vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta" ♥


badväder

Publicerad 2011-06-12 22:32:06 i Allmänt

De senaste dagarna har vi varit ner till risingsbobadet (inte idag då vädret inte var det bästa). Barnen blir modigare och modigare och snart så är de ena rackare på att bada (och sen simma).

Lite badbilder:















sommar

Publicerad 2011-06-08 08:32:37 i Allmänt

Igår var barnen på dagis och gubben var på jobbresa så jag hade det lugnt och skönt på fm. Jag passade på att klippa lite gräs och rensa ogräs. Det är som terapi för mej och därmed skönt att få göra detta utan att bli avbruten.

Gräset ska man helst klippa när inga barn är i närheten för det är faktiskt farligt. Kör man över en liten sten så kan den sprätta iväg i en sjuj-la fart och träffar den då på fel ställe (t.ex. tinningen) så kan det få otäcka följder.
Om inte annat så gör det förbaskat ont oavsett var den träffar, så tänk på det: Inga barn eller djur i närheten när ni klipper gräs!!

På em var vi ner till risingsbobadet och det var riktigt skönt i vattnet. Jag hade tyvärr ingen baddräkt med mej så jag nöjde mej med att blöta benen, men jag hade faktiskt kunnat bada. Barnen var i ca 1 timme och tyckte att det var skitskoj. Vi var ner idag också men då var det lite kallare för molnen dominerade.

Idag har jag och K varit på studiebesök på Sandras väntande förskoleklassdebut och även fritids. Det verkade bra när det gällde fröknarna och själva skolan men mängden barn gentemot antal lärare är under all kritik. Det ska ju sparas pengar!! Bättre att nalla på barnens säkerhet och fröknarnas hälsa. Usch, hösten kommer inte att bli rolig om detta blir att klubbas. Namnlistor är uppsatta överallt på skolan/dagis och vi skrev givetvis på. Lite annat verkar också vara på gång och jag ställer gladeligen upp om de behöver hjälp på ett eller annat sätt.
Tänk 54 (?) fritidsbarn och dessa små lokaler som finns att tillgå, det är ju under all kritik!! "Lekisbarnen" ska ev.få mindre tid, från 5 timmar till 4 (stress,stress), klasser ska splittras för att sen bli "dubbelklasser"..etc, etc....

Dessa politiker, skämmes ta mej f-n!!

Dagen efter.

Publicerad 2011-06-05 19:44:37 i Allmänt

Igår var jag först till Person/Öbrells på "förfest". Det var jag, Ch, Ch´s dotter Anna och Tiger. Sen var det ett gäng "små"grabbar aka 2 söner tillhörande huset och deras kompisar. Kul hade vi och nån öl slank ner.
Sen vid kl.23 for vi cyklandes ner på byn. Kön var lång in till öltältet men in kom vi. Partyambulansen gjorde sin sista spelning denna kväll och det var ös och bra musik. Kul!
Vid kl.1 tröttnade tanterna och cyklade hem igen. Jag somnade nog inte förrens vid 3 och vaknade i morse kl 9 av Fridas härliga "vrål".

Summa summarum blev att det var skoj igår men jag har varit bra trött hela dagen idag. Skit samma, jag gör gärna om detta! :-D

Drakbåtsfestival

Publicerad 2011-06-04 12:27:03 i Allmänt

Idag är det strålande väder = sol, +25 och lite lagomt blåsigt. Underbart!!

Vi har hunnit vara iväg på loppis jag och bägge barnen. Sandra går så snällt medans lillasyster hörs desto mer. Vi hade en liten "genomgång" vid bilen innan vi begav oss om att man sitter still i vagnen, inte rör alla saker och inte tjatar hål på morsans öron. Det tog 5 minuter sen var det bortglömt. Det gick fort att gå på loppis idag kan jag säga, men vi hann iaf köpa en sittdockvagn+bildockstol, ett par skidpjäxor till mej samt 2 små söta askar för 5:- stycket.

Just nu ligger gubben och sover för han har jobbat sen igår kl 16.00 tills idag kl 8.00. Vi ska snart väcka honom så vi kan gå på drakbåtsfestivalen en sväng. Barnen ska få åka nån karusell och vi andra kanske ska köpa nåt för det är marknad också, vi får se.

Sen ikväll ska JAG få gå ut med ch och vara social!! Kanske ta nån enstaka öl också (jag dricker just inte längre). Jag vet inte när jag var ut på denna speciella kväll sist, det var nog före barnens tid iaf. Det ska bli så roligt!! :-)

Uppdatering följer.....

Bara för att 2...

Publicerad 2011-06-03 19:54:38 i Allmänt

Grön Utslagna träd på senvåren.
USA: New York = drömresa
Picasso: Marie
Krulligt: Hår
Frukt: Nektarin
Alkohol:Gin&Tonic
Pyssel: Hello Kitty
Skräckfilm: Härligt (om den är psykologisk)
Hello Kitty: Sandras favorit
Kusin: Många (har dock just ingen kontakt med dom)
Paris Hilton: Rik och bortskämd
Dricka: vatten, kaffe och cola
Jesus: kristus
Doft: Liljekonvalj
Julen: Mysig
Vass: Finns i sjön
Varmt: sommar :)
Medeltiden: Rustning
Pizza: Mums
Döden: Usch
Skönt: Sommaren och spikmattan
Begravning: Vill undvika detta så länge det går
Gott: Godis
Bröllop: Fint, kärlek
Kärlek: Barnen
Mardröm: Haft många
Djurpark: Kolmården
Vinter: Snö och julen
Mamma: är alltid bäst
Fest: Party!!
Ont: Nackspärr
Roligt: Att barnen leker så bra med varandra, att gå på loppis.
Snö: gnistrande

Utkast: Juni 2, 2011

Publicerad 2011-06-02 08:45:43 i Allmänt

Idag är det torsdag och vi är lediga. Imorgon ska jag dock jobba mellan 6.45-14.00. Det ska bli roligt för jag trivs så himlans bra på Allégården. Idag vet jag inte riktigt vad som händer, vi blir nog bara hemma antar jag.

Kribbe är iväg på en jobbresa igen, till Horndal denna gång. Sen ska han bara hem och vända innan han ska dra iväg på en ny jobbresa (till västerås).

Jag vill så gärna få gå på drakbåtsfestivalen på lördag. Speciellt på kvällen vilket var evigheter sen sist, så nu är det banne mej min tur. Festa och dylikt behöver jag inte göra, för mej är det viktigare att få komma ut och träffa folk (och vara hos ch på förfesten, självklart!!), bli lite social för en gångs skull. Jag hoppas att det ska gå vägen (en liten stund iaf).
På dagen ska jag också ge mej ut på byn men då är det ju lite lättare för då kan barnen följa med. Det är både marknad och tivoli på plats och det kan ju vara roligt för dom att vara på.
Ja,ja, hoppas på bra väder oavsett!!

*Håller tummarna hårt för att det ska lyckas denna gång*
 

Om

Min profilbild

chio

Jag är en smedjebacksbo som är född-69. Jag har 2 döttrar, Sandra (7 år) och Frida (6 år) samt en sambo. Mitt stora intresse förutom familjen är hästar. Jag försöker hålla igång íntresset så mycket jag kan, men tiden räcker inte alltid till så mycket som jag skulle vilja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela